Ny omgång av självhjälpsgruppen

Hej!

Nu kommer vår efterfrågade och populära självhjälpsgrupp tillbaka.

Gruppen startar måndagen den 4 februari kl. 18, och träffas sedan varje måndag fram till och med 25 mars dvs. följande datum:

4/2 kl. 18.00

11/2 kl. 18.00

18/2 kl. 18.00

25/2 kl. 18.00

4/3 kl. 18.00

11/3 kl. 18.00

18/3 kl. 18.00

25/3 kl. 18.00

En självhjälpsgrupp består av 6-8 personer som regelbundet samlas kring samma angelägenhet.

En angelägenhet är något som ligger dig varmt om hjärtat. Med utgångspunkt från den pratar gruppdeltagarna i tur och ordning. Samtalet sker utifrån en pedagogisk metod som kallas ”Rundan”, där man utgår från sig själv och talar i jag-form. Ingen avbryter eller kommenterar det som sägs, om inte den som talar ber om det. Man har inget taltvång.

Ord för ord, bit för bit, skapar man sig själv på nytt med hjälp av sin egen inre röst. Istället för att leva sitt liv utifrån och in i blicken från andras ögon, tar man plats genom att sätta ord på sitt liv helt inifrån sig själv och sina egna förutsättningar. Detta sätt att tala skiljer sig från andra samtal vi har med vänner, nära och kära. I gruppen skapas en tillit genom att man både lyssnar och blir lyssnad på. Övriga deltagare bevittnar den personliga utveckling som sker i gruppen. I en självhjälpsgrupp kan man vara anonym om man vill. Dessutom gäller tystnadslöfte för alla som deltar.

Gruppledare är Kjell Holmgren och Marie Larsson som båda har egen erfarenhet av att leva med bipolär sjukdom och de är båda utbildade i Samtalsmetoden.

Det är jätteviktigt för gruppen att du bedömer att du kan delta vid alla tillfällen! Så om du redan vet att du har annat inbokat någon av dagarna, ber vi dig vänta till nästa omgång.

Om du är intresserad av att vara med i gruppen kan du skicka intresseanmälan märkt Självhjälpsgruppen”SMS till 070-371 32 76.

OBS! Bara IBIS medlemmar kan delta och anmäla sig. Du som ännu inte har medlemskap i IBIS för 2019 men vill delta i självhjälpsgruppen behöver först gå med i IBIS, eller förnya medlemskapet, för att kunna anmäla dig.

Varmt välkommen

IBIS

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*