Ny omgång av vår självhjälpsgrupp

Nu i höst kommer vi att köra en ny omgång av vår självhjälpsgrupp. Gruppen startar måndagen den 11 september 2017 kl. 18.00, och träffas sedan på måndagar vid ytterligare fem tillfällen:

18 september kl. 18.00
25 september kl. 18.00
2 oktober kl. 18.00
9 oktober kl. 18.00
16 oktober kl. 18.00

OBS! Det är jätteviktigt för gruppen att du bedömer att du kan delta vid alla tillfällen! Så om du redan vet att du har annat inbokat någon av dagarna, ber vi dig vänta till nästa omgång.

Beskrivning
En självhjälpsgrupp består av 6-8 personer som regelbundet samlas kring samma angelägenhet. En angelägenhet är något som ligger dig varmt om hjärtat. Med utgångspunkt från den pratar gruppdeltagarna i tur och ordning. Samtalet sker utifrån en pedagogisk metod som kallas ”Rundan”, där man utgår från sig själv och talar i jag-form. Ingen avbryter eller kommenterar det som sägs, om inte den som talar ber om det. Man har inget taltvång.

Ord för ord, bit för bit, skapar man sig själv på nytt med hjälp av sin egen inre röst. Istället för att leva sitt liv utifrån och in i blicken från andras ögon, tar man plats genom att sätta ord på sitt liv helt inifrån sig själv och sina egna förutsättningar. Detta sätt att tala skiljer sig från andra samtal vi har med vänner, nära och kära. I gruppen skapas en tillit genom att man både lyssnar och blir lyssnad på. Övriga deltagare bevittnar den personliga utveckling som sker i gruppen. I en självhjälpsgrupp kan man vara anonym om man vill. Dessutom gäller tystnadslöfte för alla som deltar.

Gruppledare är Kjell Holmgren och Marie Larsson som båda har egen erfarenhet av att leva med bipolär sjukdom.

Lokal
Gruppen träffas i IBIS lokaler hos Stiftelsen Gyllenkroken, Garverigatan 2, Göteborg. Mer info och karta till lokalen hittar du om du klickar här.

Anmälan
Om du är intresserad så anmäl dig snarast möjligt, eftersom det är “först till kvarn” som gäller. För att få delta i gruppen så krävs att du är medlem i IBIS, det kan du bli genom att klicka här. Anmälan sker via e-post till Kjell Holmgren,  redbaron6000@gmail.com.

Välkommen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*