Kay Redfield Jamison – Mörkret faller snabbt : till självmordets förståelse (2005)

Självmord framställs ibland som begripliga, som den yttersta lösningen på svåra livsproblem. eller som den slutliga konsekvensen av en akut eller långvarig svår psykisk sjukdom. Men det finns tusentals andra människor som utsätts för lika svåra händelser i livet och drabbas av samma grad av psykisk sjukdom utan att ta sina liv. Efter varje självmord finns, trots alla försök till rationella förklaringar, alltid frågan VARFÖR?

Författaren för oss närmare svaret på frågan. I en bitvis outhärdlig, klarsynt och briljant skildring ger hon oss alla upptänkliga aspekter på självmord.

För en anhörig eller vän till någon som tagit sitt liv kan boken vara till hjälp för att förstå en del av det som aldrig helt och fullt kan begripas. Författaren visar också möjligheten att i tid se signaler och därigenom förebygga suicid. Ingen som har läst denna bok kommer att förbli oberörd.
Boken är översatt av Hans Johansson och sakgranskad av Stefan Magnusson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*