Mikael Greenberg – Den dagen min dotter blev galen (2009)

Läs ett provkapitel här>>

En sommarkväll rusar Michael Greenbergs dotter Sally ut i trafiken på Manhattan helt övertygad om att hon har kosmisk insikt och kan stoppa bilarna. Det maniska anfallet drabbade henne oerhört plötsligt. Att hon tidigare med intensiv besatthet läst poesi sent på nätterna och lika energiskt skrivit egna dikter har Michael upplevt som ett vanligt tonårsbeteende. Men nu har hennes beteende förändrats från excentriskt till akut oberäkneligt och hon behövde professionell hjälp. Så på bara några dagar förvandlas Michael och Sally liv till att innefatta kaos, oro, smärtsamma skuldkänslor och sluten psykiatrisk vård.
Minnesvärt, gripande och osentimentalt berättar journalisten och författaren Michel Greenberg insiktsfullt om hur psykisk sjukdom påverkar en familj inifrån.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*